سیستم جامع کنترل تردد چیست؟

کنترل تردد و مدیریت کنترل تردد پرسنل و مراجعین از دغدغه های مهم مدیران بوده و هست. داشتن مجوز رفت و آمد به سازمان یا هر مکانی که از نظر امنیت حائز اهمیت می باشد و مدیریت آن باعث پیدایش سیستم جامع کنترل تردد شده است.

چرا از سیستم جامع کنترل تردد استفاده کنیم؟

بالا بردن امنیت مسئله ایست که باعث پیدایش و پیشرفت سیستم جامع کنترل تردد شده.برای بالا بردن امنیت باید ضریب خطا در حفظ و تامین امنیت را کاهش داد، یکی از راه های کاهش ضریب خطا کاهش خطای انسانی و استفاده از سیستم های هوشمند کنترل تردد در مکان هایی ست که از درجه امنیت بالایی برخوردار هستند.

از طرفی در سازمان ها مکان های ویژه ای وجود دارد که باید در برابر خطرات احتمالی از قبیل خطر تروریسم، سرقت، تخریب و دستیابی غیر مجاز محافظت شود، سیستم کنترل تردد الکترونیکی در بالا بردن امنیت محیط نقش مهمی را ایفا می‌کند.

وقتی بحث مسائل امنیتی پیش می آید، کنترل تردد به عنوان یک سیستم هوشمند، جز مسائل ضروری سازمان محسوب می شود. سیستم کنترل تردد اهداف تشخیص هویت، تضمین دارایی های ارزشمند، حفظ اطلاعات مهم و حساس و تضمین امنیت افراد را تامین می کند.

سیستم کنترل تردد نیما

سازمان ها و ادارت و شرکت ها مکان های عمومی برای تردد طیف متنوعی از پرسنل و مراجعین می باشند. سیستم کنترل تردد پرسنل معمولا برای بسیاری از زمینه های جامع و پویا مثل هویت پرسنل، دسترسی به در و ساختمان های حساس همچون مراکز داده، صندوق امانات، مخازن اسکناس، دستیابی به فناوری اطلاعات، کامپیوتر و حفاظت در برابر حریق کاربردی می باشد. بخش مهم کار یافتن توازن میان حفظ آزادی حرکت و در عین حال حفاظت از افراد و کالاها از طریق استفاده از سیستم قفل بسیار انعطاف پذیر می باشد.

فواید استفاده از سیستم جامع کنترل تردد

۱- تعریف سیاست های امنیتی مجموعه سازمان

۲- مدیریت تمامی عوامل و تجهیزات و پرسنل در یک محیط نرم افزار ساده و پویا

۳- امکان معرفی و اتصال کنترل های متعدد در ساختمان های سازمان از طریق شبکه

۴- اتصال کنترل ها به انواع موجودیت های کنترل تردد همچون کارتخوان، اسکنر اثر انگشت، قفل های الکترونیکی، کلیدهای خروج، آژیر، سیستم اعلان و اطفاء حریق، دوربین مداربسته، گیت های کنترل نفر، گیت های پارکینگ، سنسورها، آسانسور

۵- مدیریت تردد پرسنل بصورت یکپارچه و اعمال تغییرات در سطوح دسترسی به سادگی

۶- امکان مدیریت مراجعین و کنترل تردد ایشان

۷- مدیریت پارکینگ و مجوزهای مربوطه

۸- تعیین نحوه عملکرد نگهبانان در ساختمان های مختلف و نظارت بر عملکرد آنان

۹- مدیریت دوربین های مدار بسته نصب شده در محل درب های تردد

۱۰- تعیین دسترسی های خاص برای زمان های تعیین شده

۱۱- مشخص نمودن نحوه احراز هویت پرسنل (کارت، اثر انگشت، رمز، تگ های برد بلند)

۱۲- نظارت دقیق و برخط تمامی درب های تردد

۱۳- امکان کنترل متمرکز برای کل سیستم و یا توزیع شده بر اساس مناطق تحت نظارت

کنترل تردد
privacy

ابزار‌های مورد نیاز برای بالا بردن امنیت تردد چیست؟

امروزه شاهد اجرای پروژه های متعددی در سازمان ها با موضوع امنیت هستیم از دوربین های مدار بسته گرفته تا قفل های الکترونیکی، گیت های نفر و خودرو به همراه دستگاه های گشت و نگهبانی نیز اخیرا به این مجموعه ها اضافه شده است. لیکن متاسفانه هر یک از این پروژه ها در قالب جزایری مستقل شکل می گیرند که تقریبا با فقدان ارتباط اطلاعاتی مواجه بوده و ارزش افزوده های مورد انتظار سازمان را محقق نمی کنند.

کنترل تردد به شکل سنتی اش (سخت افزاری) تنها یک پاسخ عملی برای تعدادی معدود از درها است چون پیچیدگی نصب و سیم کشی زیاد و تو در توی آن موجب افزایش هزینه اجتناب ناپذیر می گردد و به عنوان یک راه کار جایگزین، سازمان ها خواستار سیستمی هستند که بتواند تا حد امکان درهای زیادی را تحت پوشش قرار دهد.

از طرفی هم اکنون بسیاری از سازمانها به منظور ارتقاء امنیت ، به مجموعه ای از تجهیزات مجهز شده اند که تعدد این موجودیتها و استقلال عمل آنها موجب بروز مشکلات متعددی در مدیریت آنها شده است.

لذا بایستی در هر راهکار پیشنهادی موضوع تجمیع و یکپارچه سازی موجودیت‌های فوق الذکر مورد توجه قرار گیرد چرا که در غیر این صورت نه تنها مشکلی حل نخواهد شد ، بلکه مشکلات جدیدی برای مدیران حفاظت فیزیکی و حراست سازمانها حادث خواهد شد. در صورتی‌که با رعایت برخی اصول پایه ای می توان ضمن تضمین ارتباط تمامی تجهیزات با یکدیگر در جهت مدیریت جامع کنترل تردد حرکت نموده و از صرف هزینه های زیاد جلوگیری کرد.

ابزار مورد نیاز

انواع سیستم های کنترل تردد :

هم اکنون دو دسته اصلی تجهیزات و سیستم های کنترل تردد طراحی و اجراء می شوند که به شرح ذیل می باشند:

ب) کنترل تردد شبکه ای

(Network access control)
الف ) کنترل تردد مستقل (Stand Alone Access Control)

الف) کنترل تردد مستقل

(Stand Alone Access Control)

الف ) کنترل تردد مستقل (Stand Alone Access Control)

در این سیستم ها، مراکز کنترل (یا کارت خوان ها) به تنهایی و بدون نیاز به نرم افزار مرکزی، فرامین لازم را دریافت و یا صادر می نمایند. این مراکز کنترل دارای حافظه داخلی برای نگهداری بانک های اطلاعاتی پرسنل وثبت رخداد وقایع و ترددها می باشند. برنامه ریزی این سیستم از طریق کارت خوان ها یا توسط کامپیوترهای قابل حمل و نقل و برداشت اطلاعات آن از طریق ارتباط مستقیم یا پرینتر عملی می باشد. این سیستم ها به دلیل محدودیت های برنامه ریزی و مشکلات جانبی از جمله اتلاف وقت زیاد برای مدیریت و گزارش گیری، معمولاً برای تعداد محدودی درب با فاصله اندک از یکدیگر پیشنهاد می گردند. ویژگی این سیستم ها، سهولت و سرعت در نصب و راه اندازی و معایب آن محدودیت در تعداد درب ها و عدم امکان شبکه شدن سیستم و عدم توسعه پذیری و عدم امکان تلفیق سیستم با سیستم های حفاظتی دیگر نظیر اعلام خطر با مدار بسته می باشد.

ب ) کنترل تردد شبکه ای (Network Access Control)

در این سیستم ها، قلب سیستم متشکل از یک کامپیوتر مرکزی سیستم ها و نرم افزار هوشمند سیستم می باشد. تقریباً کلیه عملیات از طریق شبکه مبتنی بر TCP/IP قابل اجراء و کنترل می باشد. به عبارتی تمامی تجهیزات کنترل تردد می تواند بصورت online و offline تحت مدیریت سیستم مرکزی می باشد.

مهم ترین ویژگی یک سیستم کنترل تردد شبکه پذیر، توانایی اپراتور کامپیوتر بر کنترل موردی وضعیت وقایع و رخدادها و برنامه ریزی سریع آن می باشد. (Real-Time)  سیستم، عملکرد آنی، نمایش هم زمان همچنین توسعه پذیری سیستم به صدها درب با کنترل مرکزی و عدم محدودیت در سیستم های جانبی نیز به این تعریف افزوده می گردند. اساس این سیستم ها به شکل درختی بر مبنای یک نرم افزار، مراکز کنترل، دستگاه های واسط تطبیقی و کارت خوان ها استوار بوده.

مهمترین ویژگی های سیستم کنترل تردد شبکه ای

۱- ثبت کلیه رخدادها با نگاه ویژه به هشدارها

۲- نمایش هم زمان رخدادها با اولویت تعیین شده

۳- کنترل مستقیم درب ها (گیت ها، موانع، دوربین ها، سیستم های اعلام خطر، قفل ها و…) توسط اپراتور کامپیوتر

۴- تعریف بازه های زمانی گوناگون برای تردد کاربران مختلف (نظیر شیفت های کاری)

۵- درجه ایمنی بالا برای دسترسی به نرم افزار و کل سیستم عملکرد مراکز کنترل به شکل مستقل و بدون نیاز به کامپیوتر در صورت نیاز

۶- امکان تعریف سناریوهای مختلف کنترل دسترسی در شرایط بحرانی و خاص نظیر آتش سوزی ، ورود افراد غیرمجاز و…

ویژگی های فوق موجب آن می گردد که در پروژه های متوسط و بزرگ از سیستم های کنترل تردد شبکه پذیر استفاده گردد.

این سیستم ها بر مبنای پارامترهای زیر انتخاب می گردند.

۱- ساختار سیستم: چگونگی قرار گرفتن درب ها کنار یکدیگر و چگونگی شبکه شدن آنها با در نظر گرفتن فواصل.

۲- عملکرد مورد نیاز: ورودی و خروجی های سیستم، سیستم های جانبی مورد نیاز مانند کنترل هشدارهای سیستم اعلام خطر، کنترل آسانسورها، ثبت ورود و خروج پرسنلی و…

۳- ابعاد سیستم: تعداد درب ها، کارت خوان ها

۴- تعداد اپراتورهای استفاده کننده: در قالب شبکه و در نظر گرفتن تفکیک وظایف

۵- نوع کارت خوان ها: کارت خوان های مغناطیسی، بدون تماس، مادون قرمز، بیومتریک (مانند کنترل از طریق اثر انگشت و یا مردمک چشم)، کیپدها و کلیدهای فشاری

۶- نوع درب ها: لولایی، کشویی، تعداد لنگه های درب و…

۷- مدیریت کلیه درب ها و گیت های تردد از طریق شبکه مبتنی بر TCP/IP

۸- اتصال به انواع کارتخوان ، قفلهای الکتریکی ، کلیدهای خروج ، سنسور اعلان حریق و دوربینها

۹- پشتیبانی از انواع روشهای شناسایی رمز ، کارت ، اثر انگشت و چهره بصورت مجزا و یا ترکیبی

۱۰- اتصال به گیتهای راهبند نفر و readerهای برد بلند (UHF) برای پارکینگ های خودرو

۱۱- مدیریت ترددها بر اساس ساختار سازمانی ، شیفت پرسنل و …

۱۲- مدیریت گشت و نگهبانی

۱۳- مدیریت مراجعین

۱۴- نظارت و مانیتورینگ دربهای تحت کنتر

چرا از سیستم جامع کنترل تردد “نیما” استفاده کنیم؟

شرکت مهندسی رایانه امین ارائه دهنده انواع دستگاه های کنترل تردد نفر و خودرو قابل اتصال به نرم افزار جامع کنترل تردد” نیما” اقدام به ارائه بهترین سامانه کنترل تردد مراجعین، کنترل دسترسی، نرم افزار پارکینگ نموده است.

از ویژگی های این سامانه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

چه سازمان هایی می توانند از سامانه جامع کنترل تردد “نیما” استفاده نمایند؟

سازمان ها، ادارت، شرکت ها ، بانک ها و هر مکانی که بحث امنیت برای آن حائز اهمیت ویژه ای است از این سامانه می تواند استفاده کند.

 

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

درخواست دمو